amsterdam art week: curator's talk & coffee

13 mei 2022

Van 11 t/m 15 mei vindt de tiende editie plaats van Amsterdam Art Week. Tijdens die week presenteren tientallen kunstinstellingen in de stad een uitgebreid publieksprogramma.
Op vrijdag 13 mei organiseert de Oude Kerk een speciaal ochtendprogramma. Curator Marianna van der Zwaag en directeur Mariëtte Dölle nemen je mee door de nieuwe site-specifieke installatie van kunstenaar Antonio Obá, Path. Tijdens een verdiepende wandeling met koffie kom je meer te weten over de totstandkoming en achtergrond van het werk en de kunstenaar.

Path speelt met de betekenis van religieuze iconen en staat stil bij de veranderende betekenis van rituelen. Daarnaast onderzoekt Obá met zijn installatie de doorwerking van het koloniale verleden in de wereld van vandaag en toont hij de complexe verbondenheid van verschillende culturele tradities in de maatschappij en beeldende kunst.

Obá woont en werkt in Brazilië. Zijn artistieke praktijk bestaat naast beeldhouwwerk en schilderkunst uit perfromances. Hij studeerde Fine Arts aan de Faculdade de Artes Dulcina de Moraes in Brasilia. Zijn werk is onder meer opgenomen in collecties van Tate Modern Londen, Bourse de Commerce Pinault Collectie Parijs, MAM São Paulo. Path is het eerste grote soloproject van Obá in Nederland.

Wil je deelnemen? Een ticket kost 15 euro, inclusief entree. Heb je een museumkaart, dan betaal je alleen een toeslag van 3 euro voor de talk. Voor Amsterdam Art Week professionals is het programma gratis. Meld je wel aan via de gastenlijst van Amsterdam Art en houd rekening met een beperkte capaciteit. Voertaal: Nederlands/Engels

vrijdag 13 mei, 9:30-10:30


Foto: Almicheal Fraay

 


Delen