conversations: stéphanie saadé x nat muller

21 oktober 2020

In The World After: Conversation Pieces reflecteren we op de impact van het coronavirus én blikken we gezamenlijk vooruit op de toekomst van de wereld, samen met kunstenaars, schrijvers en denkers.

Welke impact hebben crisissituaties op de praktijk van kunstenaars? Wat wordt er in deze tijden van kunst gevraagd? En wat betekent het om nu pas werk tentoon te kunnen stellen, dat vóór het crisisjaar is gemaakt?

Vanavond gaat kunstenaar Stéphanie Saadé in gesprek met curator Nat Muller, die de tentoonstelling Trembling Landscapes in Eye heeft samengesteld, en gespecialiseerd is in hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten. In april nam Saadé voor The World After een video op waarin ze reflecteerde op de situatie in Beiroet. De pandemie kwam er bovenop politieke onrust en een zware economische crisis. Na de verwoestende explosie van 4 augustus besloot ze om zich in Amsterdam te vestigen. Hoe worden haar perspectief en haar artistieke praktijk beïnvloed door de gebeurtenissen van de afgelopen 12 maanden?

Let op: het gesprek is in het Engels. Vanwege de coronamaatregelen is de capaciteit beperkt, dus boek snel je ticket!

Conversations: Stéphanie Saadé x Nat Muller
Woensdag 21 oktober
18:00 -19:30
Tickets Delen