come closer: jacuzzi en dj lazer gazer

21 oktober 2022 | 20:00 - 22:00

In een nieuwe editie van Come Closer staan beweging en dans centraal in een samenwerking tussen choreografie collectief Jacuzzi en DJ LazerGazer. Jacuzzi organiseert al jaren regelmatig sessies op maandagen in hun studio aan de nabijgelegen Warmoesstraat, waar ‘dansers en niet-dansers’ worden uitgenodigd om deel te nemen aan bewegingsoefeningen onder leiding van een van de leden van het collectief of een gast. In dit programma wordt het publiek uitgenodigd om samen te bewegen en te dansen in het eeuwenoude kerkgebouw.

bestel tickets

programma
Voor deze avond heeft het collectief een uitgebreide estafette sessie ontwikkeld, die beurtelings door zes van de leden wordt geleid. Dit is een unieke kans om manieren van bewegen en anders waarnemen te ervaren, vanuit de visie en artistieke praktijken van zes performance makers. LazerGazer, de Amsterdamse DJ die bekend staat om haar sets die een breed scala aan texturen en emoties oproepen, zal een live set verzorgen tijdens deze twee uur durende reis langs verschillende dansvormen.

over jacuzzi
Jacuzzi is een plek van samenkomst van Amsterdamse choreografen, dat fungeert als een vloeiende ondersteuningsstructuur voor elkaar en als gastlichaam voor allerlei bewegingspraktijken en performance gerelateerde evenementen. In Jacuzzi komen we samen om te delen, te reflecteren, te problematiseren en nieuwe condities voor het maken van kunst te bedenken,  samen te oefenen en ons enthousiasme voor het belang van dans te vieren.
Jacuzzi bestaat momenteel uit 7 leden: Setareh Fatehi, Tomislav Feller, Sigrid Stigsdatter Mathiassen, Noha Ramadan, Clara Saito, Charlie Laban Trier en Elisa Zuppini.

over lazergazer
LazerGazer is een in Amsterdam gevestigde geluidsontwerper en DJ. Gedreven door een logge bas en stuwende percussies, laat haar selectie je buikdansen door vele genres. Ze draaide eerder in clubs en op festivals als Sonic Acts, Rewire, Dekmantel en Garage Noord, en was resident DJ bij Ma3azef radio.

*Let op: Zorg dat je iets warms en comfortabels draagt; de kerk is niet verwarmd. Dit is geen performance, maar een participatief programma waar bezoekers deelnemen aan collectieve bewegingsoefeningen. Als je behoefte hebt aan een pauze, is daar gelegenheid voor.

Foto: Maarten Nauw