come closer: deep listening met jo kali (extra editie)

13 februari 2019

Vanwege grote belangstelling in januari, herhaalt Jo Kali de workshop deep listening speciaal voor diegenen die op de wachtlijst belandden of niet konden komen. Deep Listening is een allesomvattend luisteren, op ieder moment. Ontwikkeld door componist Pauline Oliveros (1932-2016), onderzoekt deze methode het ​​gebruik van ons bewustzijn, ons vermogen om onze zintuigen te trainen en ontwikkelen, navigerend tussen het onvrijwillige karakter van het gehoor en het vrijwillige, selectieve karakter van luisteren.

In deze workshop gebruikt musicoloog en schrijver Jo Kali de methode van Deep Listening om onze luisterervaring in de Oude Kerk richting te geven, in relatie tot ‘The Instrument Of Troubled Dreams’, een site-specifieke installatie van Janet Cardiff (1957) en George Bures Miller (1960) die is gecomponeerd in en rondom de kerk. In navolging van de praktijk van Oliveros worden deelnemers geleid door sonische meditaties (klank-, luister- en bewegingsoefeningen) – om zo een ​​verhoogd bewustzijn van de sonische omgeving te ervaren, zowel extern als intern, en ons vermogen om te experimenteren, te improviseren en te spelen met geluid te vergroten .

Zowel beginners als meer ervaren oren zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze interactieve workshop, waar we luisteren als een actief proces verkennen en je uitnodigen om de band met jezelf en met anderen te versterken, door zelf te klinken en te luisteren.

Dit programma maakt deel uit van Come Closer: een reeks van vier intieme avonden, waar bezoekers en kunstenaars de sonische ruimte van de Oude Kerk verkennen met dans, performance en deep listening oefeningen. Come Closer is ontwikkeld in relatie tot het werk van Janet Cardiff en George Bures Miller en is gecureerd door Radna Rumping.

De voertaal van deze workshop is Engels. Kleed je warm en comfortabel. Na de workshop is de Koffieschenkerij open voor een drankje en om na te praten. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer je tickets online.

come closer: deep listening #2
woensdag 13 februari 2019, 18:00 – 19:00