come closer #4: dive into the future

20 april 2018

Op 20 april herdenken we tijdens Come Closer #4 muzikant, poëet, schrijver en filosoof Sun Ra (1914-1993), die op geheel eigen wijze de wereldgeschiedenis naar zijn hand zette en zo een nieuwe mythologie voor de toekomst creërde. Architect Arna Mačkić, wiens denk- en werkwijze gevormd is door Sun Ra, laat je kennis maken met zijn inspirerende gedachtegoed.

come closer
Come Closer #4 is de vierde en laatste in een reeks intieme ceremonieën. De avond plaatst je dichter bij het gedachtengoed van de tentoonstelling NA van Christian Boltanski en gaat dieper in op thema’s uit zijn werk, zoals vergankelijkheid en persoonlijke mythevorming. Hoe herinneren we en hoe kunnen we vergeten? Hoe kun je vorm geven aan je nalatenschap? En kan je iets of iemand opnieuw tot leven wekken? Deze vragen staan centraal tijdens een aantal mythische herdenkingsceremonies in februari, maart en april 2018. We staan stil bij personen en bewegingen die onze aandacht verdienen maar niet altijd een plek in het collectieve culturele geheugen hebben verworven. De avonden worden samengesteld in samenwerking met verschillende kunstenaars, ontwerpers en denkers. Het performatieve programma is losjes gebaseerd op de vorm van een herdenkingsritueel – waarna er tijd is om iets te drinken en na te praten.


come closer #4: dive into the future
20 april 2018, 18:00–19;00 (deuren open om 17:45)
tickets: €10.00 (vrij entree met Museumkaart, Friends of the Oude Kerk, ICOM, I amsterdam City Card)
taal: Nederlands
online tickets

Come Closer is een publieksprogramma naar aanleiding van de tentoonstelling ‘NA’ van Christian Boltanski. Deze tentoonstelling kwam tot stand dankzij het Amsterdams Fonds voor de Kunst, BankGiro Loterij Fonds, Fonds 21 ,Gravin van Bylandt StichtingJemi BloemenwinkelStichting Gifted Art en Stichting Zabawas.Delen