buurtfestival stadshart: rondje om de kerk

25 september 2022

Op 25 september vindt een nieuwe editie plaats van het Buurtfestival Stadshart. Op de Wallen, in de Nieuwmarktbuurt en rond het Waterlooplein vinden op tientallen locaties activiteiten plaats. Ga op avontuur in je eigen buurt en ontdek de diversiteit aan initiatieven, organisaties en buurtbewoners. De Oude Kerk biedt een rondleiding aan rond het gebouw. Loop mee en bekijk de hoogtepunten van de architectuur en neem een kijkje in de verschillende huisjes rond de kerk.

het stadshart
In het oude stadshart van Amsterdam kun je je blijven verbazen. Over alle kunst, muziek en theater die hier gemaakt wordt en te zien is. Over de bonte verscheidenheid aan bedrijven. Over de inloophuizen en buurtkamers die iedereen welkom heten. Over de historische locaties waar het soms verrassend stil is. En vooral over de bijzondere mensen die hier wonen en werken – met een grote liefde voor deze buurt.

rondleiding
Loop tijdens het buurtfestival een rondje om de kerk en kom meer te weten over het oudste gebouw van Amsterdam en zeven eeuwen (stads)geschiedenis. We gaan op bezoek bij onze buren in de huisjes rond de kerk en leiden je langs de hoogtepunten van de architectuur. Ontdek de kunst en ambacht die over een periode van meer dan 700 jaar in de Oude Kerk tot stand is gekomen. Deelname aan de rondleiding is gratis, reserveren is niet nodig. Meld je 5 minuten voor aanvang van de rondleiding bij de ingang van het gebouw. Het maximaal aantal deelnemers per rondleiding is 15 personen. Let op: vol = vol.

*De voertaal tijdens de rondleiding is Nederlands.

programma14:00 start rondleiding (circa 30-40 minuten)15:00 start rondleiding (circa 30-40 minuten)16:00 start rondleiding (circa 30-40 minuten)

na de rondleiding
Breng na de rondleiding om de kerk een bezoek aan het gebouw en ontdek onze vaste collectie. Op vertoon van een museumkaart, vriendenloterij-pas, stadspas en Oude Kerk-vriendenpas is de entree gratis (regulier ticket: vanaf 9 euro). Drink voor of na je bezoek koffie bij onze buren in de tuin van de Koffieschenkerij (op vertoon van toegangsbewijs Oude Kerk, 10% korting op dranken).

programma buurtfestival
Kijk voor het hele programma van het buurtfestival hier.

Foto: Isabel Nabuurs