buurtfestival stadshart: rondje om de kerk

25 september 2022 | 14:00/15:00/16:00 | 40 minuten

Op 25 september vindt een nieuwe editie plaats van het Buurtfestival Stadshart. Op de Wallen, in de Nieuwmarktbuurt en rond het Waterlooplein vinden op tientallen locaties activiteiten plaats. Ga op avontuur in je eigen buurt en ontdek de diversiteit aan initiatieven, organisaties en buurtbewoners. De Oude Kerk biedt een rondleiding aan rond het gebouw. Loop mee en bekijk de hoogtepunten van de architectuur en neem een kijkje in de verschillende huisjes rond de kerk.

rondleiding | rondje om de kerk
Loop tijdens het buurtfestival een rondje met ons mee om de kerk en kom meer te weten over het oudste gebouw van Amsterdam en zeven eeuwen (stads)geschiedenis. We gaan op bezoek bij onze buren in de huisjes rond de kerk en leiden je langs de hoogtepunten van de architectuur. Ontdek de kunst en ambacht die over een periode van meer dan 700 jaar in de Oude Kerk tot stand is gekomen.

deelname
Deelname aan de rondleiding is gratis, reserveren is niet nodig.
Meld je 5 minuten voor aanvang van de rondleiding bij de ingang van het gebouw. Het maximaal aantal deelnemers per rondleiding is 15 personen. Let op: vol = vol. De voertaal tijdens de rondleiding is Nederlands.

14:00 start rondleiding 1 (circa 40 minuten)
15:00 start rondleiding 2 (circa 40 minuten)
16:00 start rondleiding 3 (circa 40 minuten)

extra programma | rondleiding door fotograaf claire felicie | 15:30 – 16:30
Fotograaf Claire Felicie verzorgt een speciale rondleiding over de Wallen aan de hand van haar fotoboek Falling Man. Het boek bestaat onder meer uit een serie foto’s die zij maakte van de verlaten middeleeuwse binnenstad tijdens de eerste corona-lockdown in het voorjaar van 2020. Religie, seksualiteit en de dood zijn nauw verweven met de geschiedenis van de Wallen en Felicie werpt met haar werk een nieuw licht op onze verhouding tot deze begrippen in de wereld vandaag.

Meld je voor deelname aan deze rondleiding bij de ingang van het gebouw. Het maximaal aantal deelnemers per rondleiding is 15 personen. Let op: vol = vol. Na afloop van de rondleiding is het boek te koop in de museumwinkel van de Oude Kerk en is Felicie graag bereid het boek te signeren.

volledige programma buurtfestival
Kijk voor het hele programma van het buurtfestival hier.

Foto: Isabel Nabuurs