Symposium – Here is where we meet: Art and Resistance

21 juni 2021

Het symposium Here is Where we Meet: Art and Resistance wordt georganiseerd door de Oude Kerk en vormt onderdeel van de tentoonstelling Here Is Where We Meet van Aimée Zito Lema. Het symposium biedt ruimte voor discussie over kunst en kunstgeschiedenis en werpt licht op historische gebeurtenissen en sociaal verzet, en specifiek op het oeuvre van de Argentijnse kunstenaar León Ferrari.

Momenteel is de site-specifieke tentoonstelling Here is Where we Meet van Aimée Zito Lema te zien in de Oude Kerk. Zito Lema groeide op met kunstenaar en activist León Ferrari (1920-2013); hij was een vriend van haar vader. Tijdens de eerste lockdown bracht ze zijn werk in verband met haar tentoonstelling. Samen besloten we een voetnoot te plaatsen bij de tentoonstelling met werken van Ferrari. Elk jaar organiseren we op 21 juni een symposium over iconoclasme. Dit jaar organiseren we het symposium over kunst en sociaal verzet tijdens de tentoonstelling Here is Where we Meet, aangezien zowel Aimee’s als Ferrari’s werk over verzet gaat. De Oude Kerk was het toneel voor vele momenten van verzet, met als belangrijkste de Beeldenstorm van 1566.

Programma:
18:00-18:30
Inleiding Here Is Where We Meet: Kunst en Verzet
Jacqueline Grandjean (directeur Oude Kerk en curator van de tentoonstelling Here Is Where we Meet).
18:30-19:00
Keynote door Andrea Wain (curator van de tentoonstelling The Kind Cruelty, León Ferrari 100 jaar in Museo Reina Sofia, Madrid).
19:00-19:30
Panel over kunst in tijden van verzet.
Panel:  Aimée Zito Lema (kunstenaar), Charles Esche (directeur van Abbe Museum, curator van de tentoonstelling van León Ferrari in november in Eindhoven).
Moderator: Marianna van der Zwaag (curator van de voetnoot met werken van Ferrari).

Here is Where we Meet: Art and Resistance
Maandag 21 juni 2021
18.00-19:30.
Tickets voor de livestream

Leòn Ferrari, The evil one, 2000.