steun oude kerk

Dankzij de steun van particulieren, bedrijven, fondsen en de gemeente kan de Oude Kerk bijzondere tentoonstellingen realiseren en het eeuwenoude monument onderhouden. Mede door deze steun inspireert het oudste gebouw van Amsterdam en een van de jongste kunstinstellingen van het land jaarlijks rond de 160.000 bezoekers.

Voor donateurs die regelmatig geven, doen we graag wat terug. Voor liefhebbers van erfgoed, kunst en muziek zijn er de Vrienden van de Oude Kerk en voor organisaties en bedrijven zijn er de Tien Gilden van de Oude Kerk. Daarnaast ontvangt de Oude Kerk regelmatig afzonderlijke of incidentele donaties en giften.

Voordelig schenken

De Oude Kerk is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), zij hoeft geen belasting te betalen over uw gift. Op welke manier u ook schenkt, u schenkt 100%. Donaties aan een ANBI zijn tegelijkertijd vaak ook aftrekbaar voor de schenker waardoor het mogelijk is om 100% te schenken en slechts 40% te betalen. Kijk hier voor meer informatie over het belastingvoordeel.