steun oude kerk

Dankzij de steun van particulieren, bedrijven, fondsen en de gemeente kan de Oude Kerk bijzondere tentoonstellingen realiseren en het eeuwenoude monument onderhouden. Mede door deze steun inspireert het oudste gebouw van Amsterdam en een van de jongste kunstinstellingen van het land jaarlijks rond de 160.000 bezoekers.

Voor donateurs die regelmatig geven, doen we graag wat terug. Voor liefhebbers van erfgoed, kunst en muziek zijn er de Vrienden van de Oude Kerk en voor organisaties en bedrijven zijn er de Tien Gilden van de Oude Kerk. Daarnaast ontvangt de Oude Kerk regelmatig afzonderlijke of incidentele donaties en giften.

Zo doneer je snel en eenvoudig

Steun je de Oude Kerk ook? Dankzij je bijdrage kunnen we kunst en muziek programmeren en het oudste gebouw van de stad beschermen. Doneren kan eenmalig, al vanaf € 2,50, en gaat heel eenvoudig via iDeal of creditcard. Je hoeft geen gegevens achter te laten.

Klik hier om naar de donatiepagina te gaan!

Voordelig schenken

De Oude Kerk is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeft geen belasting te betalen over giften. Donaties zijn aftrekbaar voor de schenker, waardoor het mogelijk is om 100% te schenken en slechts 40% te betalen. Kijk hier voor meer informatie over het belastingvoordeel.