Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

organisatie

Foto: Wim Hanenberg

De Oude Kerk legt in haar programma’s verbindingen tussen erfgoed en kunst, verleden en heden; en zij biedt zo gelegenheid tot contemplatie en verwondering. De kerk toont hedendaagse kunst die een relatie aangaat met de cultuurhistorische waarde van de Oude Kerk en versterkt daarmee het huidige kunstaanbod. De Oude Kerk werkt daarbij veelvuldig samen met nationale en internationale partners.

meer over de organisatie

steun

Foto: Wim Hanenberg

De Oude Kerk wil heden en verleden verbinden, met hedendaagse kunst in het oudste monument van Amsterdam. De Vrienden van de Oude Kerk, Tien Gilden van de Oude Kerk en afzonderlijke donaties dragen direct bij aan het programma en behoud van het bijzondere monument.

meer over het steunen van de oude kerk

monument

Foto: Piet Musters

De Oude Kerk is het oudste gebouw van de stad, waarschijnlijk gesticht als een houten kapelletje in een gehucht aan de Amstel. Het IJ stroomde tot aan de kerk, waar schippers aanmeerden en baden om een behouden thuiskomst. Door de eeuwen zou het kapelletje uitgroeien tot de imposante kerk die nog steeds fungeert als ‘Huiskamer van Amsterdam’.

Hier leest u over de geschiedenis van de Oude Kerk en over de bouw en restauraties. Over de glas-in-lood-ramen, orgels, grafmonumenten en de rest van dit unieke Europese monument, leest u bij bezienswaardigheden.

meer over het monument

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.