Marten en Oopjen

wandelen met marten soolmans en oopjen coppit

Emma Nieuws

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

klik hier voor de wandelroute door Amsterdam

Sinds deze maand zijn de wereldberoemde huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit te zien, naast de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Rembrandt schilderde het jonge paar in 1634. De werken zijn in prive-bezit gebleven, totdat de pendanten vorig jaar door het Rijksmuseum en het Louvre (Parijs) werden gekocht. Ze zullen afwisselend een periode in Nederland en Frankrijk doorbrengen.

De Oude Kerk heeft een bijzondere band met de werken, diens maker en de geportretteerden. Rembrandt schilderde deze portretten in hetzelfde jaar als zijn huwelijk met Saskia van Uylenburgh. De ondertrouw daarvan vond plaats in de Oude Kerk, en in 1642 werd Saskia hier tevens begraven. Ook Marten vond hier zijn laatste rustplaats in 1641, in een onbekend graf. Marten en Oopjens voetstappen liggen voor een groot deel in Amsterdam. Wandel mee langs de plekken waar zij woonden, trouwden, leefden en begraven liggen. Klik hier voor de online plattegrond met verschillende locaties verspreid door Amsterdam.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.