Under construction 2

Emma Nieuws

vacature: stagiair(e) productie

oude kerk zoekt
In het oudste gebouw van Amsterdam komen heden en verleden bij elkaar. Door hedendaagse kunst en cultuur in verbinding te stellen met de rijke geschiedenis van het gebouw, is de Oude Kerk – midden op de Wallen! – dè plek voor inspiratie, onderzoek, creatie en contemplatie. Jonge kunstenaarsinitiatieven krijgen hier de ruimte om zichzelf te presenteren, maar ook toonaangevende (inter)nationale kunstenaars worden uitgenodigd om hier site-responsive werk te maken. In een stad waar zoveel gebeurt, weet de Oude Kerk gemiddeld 150.000 bezoekers per jaar te trekken. We hebben twee grote tentoonstellingen per jaar en daarnaast kleinere, kortstondige evenementen zoals performance-avonden, lezingen, filmavonden en een muziekprogramma.

In aanvulling op ons team van professionals zijn wij per 1 september 2016 op zoek naar een enthousiaste, goed georganiseerde en initiatiefrijke stagiair(e) die ons wil komen versterken in aanloop naar de najaarstentoonstelling, Museumnacht en Amsterdam Art Weekend. Een stage bij de Oude Kerk biedt een uitgelezen kans om werkervaring op te doen in de cultuursector en een uitgebreid netwerk op te bouwen.

we zoeken iemand die:
• affiniteit heeft met het programma van de Oude Kerk
• goed kan organiseren
• een hands-on mentaliteit heeft en initiatief neemt
• samenwerken in teamverband leuk vindt
• enthousiast en flexibel is
• tussen de 21 en 26 jaar oud is
• woonachtig is in Amsterdam of directe omgeving
• van 1 september 2016 t/m december 2016 minimaal 4 dagen per week beschikbaar is (andere termijn is bespreekbaar)
• de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst, in woord en geschrift
• bij voorkeur in bezit is van een rijbewijs

geïnteresseerd?
Herken jij je in de bovengenoemde omschrijving? Dan zijn we per 1 september op zoek naar jou. Presenteer jezelf vóór 1 augustus 2016 d.m.v. een korte motivatiebrief en CV aan Fleur van Muiswinkel (fleur@oudekerk.nl). Geef in je motivatiebrief aan waarom jij de ideale kandidaat bent voor deze stage en wat jouw unieke bijdrage aan de Oude Kerk is. Voor deze stage geldt een stagevergoeding.