vacature: medewerker publiek en events

Emma Nieuws

De Oude Kerk staat op de Amsterdamse wallen en is het oudste gebouw van de stad. Als een a-typisch kunstmuseum rekent de Oude Kerk presenteren van zowel hedendaagse kunst als erfgoed tot haar kerntaken. Door het samenbrengen van hedendaagse kunst en erfgoed voegt de Oude Kerk nieuwe pagina’s toe aan onze (kunst)geschiedenis en zet zij aan tot verwondering en reflectie bij een pluriform publiek. De Oude Kerk stelt daarbij vooral vragen over onze gedeelde geschiedenis. De komende jaren willen we excelleren in het samenspel tussen hedendaagse kunst en erfgoed, ook door het programma in de harten en hoofden van een diverser publiek te laten bestaan. Daarom zoeken we per direct een

Medewerker Publiek en Events (40 uur per week)

Over de functie
Vanuit enthousiasme voor het programma en nieuwsgierigheid naar de Oude Kerk stuur jij jouw team op de vloer aan. Je daagt ze uit, neemt ze mee en biedt ze de steun om de bezoeker op een voor hem/haar passende wijze een onvergetelijke Oude Kerk ervaring te bezorgen. Je bent de regisseur en troubleshooter op de vloer. Je draagt zorg voor een professioneel ontvangst: een tentoonstelling zonder mankementen en events (concerten, symposia, performances) die vlekkeloos verlopen. Je werkt hierin nauw samen met de projectleider, het technisch team en de publieksmedewerkers.

Profiel
Je bent een teamspeler, communicatief en organisatorisch vaardig. Gastvrijheid is jouw domein. Je bent representatief, oplossingsgericht en hebt een positieve en enthousiaste persoonlijkheid.

• Je hebt een HBO opleiding afgerond, bij voorkeur Hotelschool of vergelijkbaar.
  • Je hebt ca. 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur, en interesse in het programma van de Oude Kerk.
  • Je begrijpt wat de bezoeker van een museum nodig heeft voor een onvergetelijke ervaring en bent in staat dit samen met het team van publieksmedewerkers te realiseren.
  • Je spreekt Nederlands en Engels en bij voorkeur andere talen.
  • Je hebt basiskennis van techniek en AV.

Voornaamste werkzaamheden

• Aansturing van het team van publieksbegeleiders en vrijwilligers en coördineren van de werkzaamheden op de vloer, deels ook in weekenden en avonduren;
  • Zorgdragen voor een soepele organisatie, waarbij inroostering, kassabeheer en museumwinkel onderdelen vormen;
  • Voorbereiden en begeleiden van events en publieksprogramma’s, incl. technische ondersteuning en veiligheid;
  • Initiëren verbetering en verandering om de bezoeker zich optimaal te laten verwonderen.

Wij bieden

Een monumentale werkplek in het hart van Amsterdam, ruimte voor vernieuwende ideeën, initiatief en experiment, een plezierige werksfeer in een gemotiveerd team, een dagelijks gezonde lunch, een salaris in verhouding tot de zwaarte van de functie inclusief pensioenregeling met inschaling langs lijnen van de Museum CAO.

Interesse?
De ideale startdatum is 1 oktober 2019. Om te solliciteren naar deze functie stuur je uiterlijk 23 augustus een cv en motivatie naar Zara Weijers via info@oudekerk.nl o.v.v. vacature medewerker publiek en events. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Emma van Oudheusden op 020-6258284.

De Oude Kerk gelooft dat een divers team bijdraagt aan een impactvolle bezoekervaring. Daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterkten vooral op te reageren.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.