vacature medewerker Collectieregistratie (stage)

Laurence Ostyn Nieuws


De Oude Kerk is opdrachtgever van internationale kunstenaars voor uitzonderlijke projecten met een bijzondere relatie tot de monumentale kerk en haar rosse omgeving. Van radicale ingrepen tot respectvol eerbetoon. De Oude Kerk onderscheidt zich dan ook in hoge mate van wat elders in de stad gebeurt, zowel op het gebied van hedendaagse kunst als op dat van historisch erfgoed. De komende jaren willen we excelleren in het samenspel tussen hedendaagse kunst en erfgoed, ook door het programma in de harten en hoofden van een diverser publiek te laten bestaan. Voor de komende maanden staan een aantal grootschalige projecten op het programma. Waaronder het inrichten van Adlib en daarin alle 2500 grafzerken met de daaraan gekoppelde verhalen onder te brengen. Voor de realisatie daarvan zijn wij per direct opzoek naar een:

 

medewerker Collectieregistratie (stage)
(minimaal 24 uur per week)

omschrijving project
In de komende maanden wordt de digitale toegankelijkheid van de collectie gerealiseerd. Nieuw is dat alle grafzerken, dat zijn er in totaal zo’n 2200, worden toegevoegd. Als collectieregistratiesysteem wordt gebruik gemaakt van Adlib. De collectie wordt via de eigen website ontsloten. Het ontwerp hiervoor zal de komende maanden verder verfijnd worden. Ook het ontsluiten van de verhalen gekoppeld aan de graven bevind zich nog in de ontwerpfase. Als medewerker Collectieregistratie werk je in samenwerking met de projectleider Collectie aan de toegankelijkheid van informatie over de collectiestukken.

over de functie
Tijdens deze stage krijg je de kans om mee te werken aan de collectieregistratie die volop in ontwikkeling is, zowel ontwerp als invoer. Werkzaamheden bestaan uit registreren van de collectie in Adlib, realiseren van koppeling met de collectie online, verwerken van beelden, meedenken over de wijze van ontsluiten, het doen van onderzoek naar de verhalen gekoppeld aan de graven.

over jou
Je bent een teamspeler, hands-on, weet van aanpakken en werk gestructureerd en planmatig. Ook ben je communicatief en organisatorisch vaardig. Je hebt affiniteit met het programma van de Oude Kerk. Ervaring met Adlib en WordPress. Bij voorkeur ben je woonachtig in Amsterdam (of directe omgeving), en ben je minimaal beschikbaar voor een periode van 4 maanden

wij bieden
• een monumentale werkplek in het hart van Amsterdam
• ruimte voor vernieuwende ideeën, initiatief en experiment
• een plezierige werksfeer in een gemotiveerd team
• een dagelijks gezonde lunch
• een stagevergoeding

interesse?
De ideale startdatum is per direct. Om te solliciteren naar deze functie stuur je uiterlijk 24 augustus een cv en korte motivatie naar info@oudekerk.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marianna van der Zwaag, projectleider op 020 6258284.

De Oude Kerk gelooft dat een meer divers team bijdraagt aan een impactvolle bezoekervaring. Daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

 

Iswanto Hartono, Oude Kerk, 2017. fotocredits: Fabian Landewee


Delen