Vacature: Marketeer

Marian Cousijn Nieuws

For English click here.

De Oude Kerk staat op de Amsterdamse wallen en is het oudste gebouw van de stad. Als een a-typisch kunstmuseum rekent de Oude Kerk presenteren van zowel hedendaagse kunst als erfgoed tot haar kerntaken. Door het samenbrengen van hedendaagse kunst en erfgoed voegt de Oude Kerk nieuwe pagina’s toe aan onze (kunst)geschiedenis en zet zij aan tot verwondering en reflectie bij een pluriform publiek. De Oude Kerk stelt daarbij vooral vragen over onze gedeelde geschiedenis. De komende jaren willen we excelleren in het samenspel tussen hedendaagse kunst en erfgoed, ook door het programma in de harten en hoofden van een diverser publiek te laten bestaan. Daarom zoeken we per direct een

Marketeer
(32 uur per week)

over de functie
In de rol van marketing en communicatie medewerker heb je een senior positie in het team van de Oude Kerk. Je bent verantwoordelijk voor alle externe communicatie en marketing. In nauwe samenwerking met het programmateam ontwikkel je een overkoepelende strategie en diverse content, waarbij je met scherpe keuzes en een eigenzinnige stijl zichtbaar maakt wat Oude Kerk doet en betekent. Je speelt een belangrijke rol in de ambitie om het programma als baanbrekend museum voor diverse makers en een meerstemmige bezoeker relevant te maken. Je gaat creatief om met beschikbare middelen om ambitieuze (bezoekers)targets te realiseren.Als meewerkend voorman of -vrouw verdeel je het werk en zorg je dat het team optimaal kan presteren binnen de dynamische en multidisciplinaire kunst- en erfgoed organisatie.

profiel
Je bent geïnteresseerd in kunst én publiek, en laat je inspireren door relevante ontwikkelingen. Uiteenlopende projecten weet je enthousiasmerend te verbinden aan een divers cultuurpubliek. Je hebt ervaring met het werken in de marketingcommunicatie in de cultuursector, bij voorkeur in de beeldende kunst. Je houdt van Amsterdam en kunt bijdragen aan ons netwerk in de stad.

• Je hebt ervaring met sturing geven aan creatieve processen. Vanuit een heldere visie op communicatie stuur je het p.r. bureau, de vormgever, webbouwer en tekstschrijvers aan.
  • Je hebt een scherp oog voor een consistente visuele identiteit en je werkt vlot en accuraat als het gaat om teksten.
  • Je hebt een relevante HBO/WO opleiding afgerond, met marketingcommunicatie als belangrijk onderdeel.
  • Je hebt minstens vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je hebt ervaring met het zelfstandig bedenken en ontwikkelen van marketingcommunicatie-campagnes en hebt daarin bewezen succes gerealiseerd.
  • Je hebt ervaring met budgetbeheer, en het sluiten van (sales)deals met partners en wederverkopers.
  • Je hebt een relevant en divers relatienetwerk.
  • Je bent een teamspeler, creatief, proactief, communicatief en open.

wat bieden wij
Een dynamische, inspirerende werkomgeving met leuke collega’s en een hecht team. In eerste instantie bieden we een tijdelijke arbeidsovereenkomst, met de intentie uiteindelijk over te gaan naar een aanstelling voor onbepaalde tijd. In de Oude Kerk werken we zoveel mogelijk langs de lijn van de museum CAO.

De Oude Kerk gelooft dat een divers team bijdraagt aan een impactvolle bezoekervaring. Daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

solliciteren
Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 31 oktober naar info@oudekerk.nl.