vacature curatorial assistant (stage)

Laurence Ostyn Nieuws

Oude Kerk is opdrachtgever van internationale kunstenaars voor uitzonderlijke projecten met een bijzondere relatie tot de monumentale kerk en haar rosse omgeving. Van radicale ingrepen tot respectvol eerbetoon. Oude Kerk onderscheidt zich dan ook in hoge mate van wat elders in de stad gebeurt, zowel op het gebied van hedendaagse kunst als op dat van historisch erfgoed. De komende jaren willen we excelleren in het samenspel tussen hedendaagse kunst en erfgoed, ook door het programma in de harten en hoofden van een diverser publiek te laten bestaan. Voor de komende maanden staan een aantal grootschalige kunstprojecten op het programma. Voor de realisatie van deze projecten en de verdere ontwikkeling van het artistieke programma van Oude Kerk zijn wij per direct opzoek naar een:

curatorial assistant (stage)

(minimaal 32 uur per week)

over de functie

Tijdens deze stage werk je samen met de Directeur-Curator en de Projectleider Tentoonstellingen. Dit betekent een mix van onderzoek en praktische ondersteuning. Je krijgt de kans om mee te werken aan het tentoonstellingsprogramma van Oude Kerk met internationale grootheden zoals Janet Cardiff en George Miller, een historisch gala voor 1000 personen, een maandelijkse concertenreeks, en publieksprogramma’s gerelateerd aan de kunsttentoonstellingen. Daarnaast ondersteun je de Directeur-Curator bij onderzoek en programmaontwikkeling. Op deze manier krijg je een volledig overzicht van de werkzaamheden van een middelgroot museum. Samen met het team van Oude Kerk doe je er alles aan om onze grote dromen waar te maken. Dit betekent flexibel zijn, onder druk kunnen werken en steeds oplossingen zien.

over jou
Je bent een teamspeler met scherp inzicht die niet bang is om taken zelfstandig op te pakken. Je weet een fijngevoeligheid voor artistieke kwaliteit te combineren met een praktische aanpak om op die manier elk onderdeel van ons programma tot een succes te maken. Je bent communicatief (het liefst zowel Engels als Nederlands) en organisatorisch vaardig. Affiniteit met het programma van Oude Kerk is een must. Ervaring met het organiseren van evenementen/producties is een grote plus. Bij voorkeur ben je woonachtig in Amsterdam (of directe omgeving), en ben je minimaal beschikbaar voor een periode van 6 maanden.

wij bieden

• een monumentale werkplek in het hart van Amsterdam
• ruimte voor vernieuwende ideeën, initiatief en experiment
• een plezierige werksfeer in een gemotiveerd team
• een dagelijks gezonde lunch
• een stagevergoeding

interesse?
De ideale startdatum is per direct. Om te solliciteren naar deze functie stuur je uiterlijk 14 september een cv en korte motivatie naar info@oudekerk.nl. De eerste gesprekken vinden plaats tijdens de laatste week van september. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Richard Pelgrim, projectleider op 020 6258284.

De Oude Kerk gelooft dat een meer divers team bijdraagt aan een impactvolle bezoekervaring. Daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, wat een verscheidenheid aan talenten met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

Taturo Atzu, the garden which is nearest to God. Oude Kerk, 2015. foto credits: Wim Hanenberg