vacature: assistent curator (stage)

Emma Nieuws

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In het oudste gebouw van Amsterdam komen heden en verleden bij elkaar. Door hedendaagse kunst en cultuur te koppelen aan de rijke geschiedenis van het gebouw, is de Oude Kerk – midden op de Wallen – dé plek voor inspiratie, onderzoek, creatie en ontmoeting. Jonge kunstenaars krijgen hier de ruimte om zichzelf te presenteren, maar ook toonaangevende (inter)nationale kunstenaars worden uitgenodigd om hier site-specific werk te maken.

In een stad waar zoveel gebeurt, weet de Oude Kerk al jaren gemiddeld 150.000 bezoekers per jaar te trekken. We hebben twee grote tentoonstellingen per jaar en daarnaast kleinere kortstondige evenementen zoals performance avonden, lezingen, filmavonden en een muziekprogramma.

In aanvulling op ons team van professionals zijn wij op zoek naar een enthousiaste, goed georganiseerde, initiatiefrijke stagiair (m/v) die ons wil komen versterken in aanloop naar de najaarstentoonstelling, museumnacht en Amsterdam Art Weekend. Een stage bij de Oude Kerk biedt een uitgelezen kans om werkervaring op te doen in de cultuursector en een uitgebreid netwerk op te bouwen.

Wij zoeken iemand die:
– affiniteit heeft met het programma van de Oude Kerk
– goed kan organiseren
– een hands-on mentaliteit heeft & initiatief neemt
– samenwerken in een team leuk vindt
– enthousiast en flexibel is
– meer wil leren over het produceren van tentoonstelling en de communicatie er omheen
– woonachtig is in Amsterdam of directe omgeving
– van 25 september 2017 t/m december 2017 minimaal 4 dagen per week beschikbaar is (andere termijn is bespreekbaar)
– de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst, in woord en geschrift
– bij voorkeur in bezit is van een rijbewijs

Herken je je in de bovengenoemde omschrijving? Dan zijn we per 25 september 2017 op zoek naar jou, kom jij ons team versterken?

Geïnteresseerd?
Presenteer jezelf vóór 13 september 2017 d.m.v. een korte motivatiebrief en CV aan Fleur van Muiswinkel (fleur@oudekerk.nl). Geef in je motivatiebrief aan waarom jij de ideale kandidaat bent voor deze stage en wat jouw unieke bijdrage aan de Oude Kerk is. Gesprekken vinden plaats op donderdag 21 september. Voor deze stageplek geldt een stagevergoeding.

foto: ernst van deursen

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.