publicatie i/o underflow

okadmin Nieuws

Speciaal voor de Oude Kerk ontwikkelde videokunstenaar Tony Oursler (VS, 1957) nieuw werk voor de solotentoonstelling met de titel I/O underflow, hiermee verwijzend naar de verontrustende onderstroom van ontwikkelingen in digitale technologie. Oursler ‘hackte’ het monumentale gebouw met een aantal digitaal geproduceerde videoperformances die de complexe relatie tussen mens en computer onder de aandacht brengen. De toeschouwer wordt geconfronteerd met eigen vooronderstellingen omtrent identiteit, privacy en werkelijkheid. Oursler: “Als we gaan nadenken over hoe internet ons leven verandert, dan is wat mij betreft het doel bereikt.”

In de gelijknamige publicatie worden foto’s van de installaties getoond en zijn de gesproken teksten in de nieuwe videowerken integraal opgenomen. Zo biedt deze een compleet overzicht van de visueel sterke videoprojecties en de theatrale, poëtische teksten gesproken door Ourslers personages. Daarnaast bevat het boek een introductie op het oeuvre van Oursler, een reflectie op de nieuwe werken en een diepte-interview, geïllustreerd met beeldmateriaal uit het archief van de kunstenaar.

De tweetalige publicatie kost € 25 en is verkrijgbaar in de museumwinkel van de Oude Kerk of online te bestellen via Idea Books.