Foto: WimHanenberg

panoramaterras trekt ruim 30000 bezoekers

okadmin Nieuws

In tien weken tijd bezochten 31.102 bezoekers de tentoonstelling The Garden Which Is The Nearest To God van Taturo Atzu. In totaal trok de Oude Kerk gedurende deze periode 67.474 bezoekers. Opvallend was het grote aantal Nederlandse bezoekers. Nooit eerder bereikte een tentoonstelling in de Oude Kerk verhoudingsgewijs een zo omvangrijk Nederlands publiek. “Met The Garden Which Is The Nearest To Godbewees Taturo Atzu eens te meer dat kunst, kerk en erfgoed uitstekend samengaan,” zegt Jacqueline Grandjean, directeur van de Oude Kerk en curator van de tentoonstelling.

Vrijwel uitverkocht huis
Onder de titel Come Closer werden in samenwerking met Non-Fiction 12 voor het publiek toegankelijke avonden op het dakterras gerealiseerd. Allerlei stedelijke onderwerpen passeerden de revue. Er werd gesproken over ecosystemen in de stad. Er werden vallende sterren gespot onder leiding van een astrofysica. En er vonden performances plaats van onder andere DNK ensemble, Wunderbaum en Noah Voelker. Het dak bood tevens ruimte voor kritiek. De tegenstanders werden uitgenodigd voor een debat met Tracy Metz op 28 augustus. De meeste avonden waren volledig uitverkocht.

Steun
Atzu’s The Garden Which Is The Nearest To God is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, Stichting Doen, Bouwfonds Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Vrienden van de Oude Kerk, Booking.com, HMT Bouwtechniek BV, De Heeren Bouwmeester, Dejo Steigers en De Appel arts center.

Van 25 november 2015 tot 28 maart 2016 presenteert de Oude Kerk het subtiele en efemere werk van Germaine Kruip. Zij kreeg de opdracht nieuw werk te maken dat een subtiele en tijdelijke interventie pleegt in het interieur van de Oude Kerk.