oude kerk koopt johannes bosboom aan

okadmin Nieuws

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De Oude Kerk heeft een werk van Johannes Bosboom (1817-1891) aangekocht. Het negentiende eeuwse paneel toont het interieur van de Oude Kerk met het vorig jaar gerestaureerde transeptorgel en een groep burgerweesmeisjes.De schilder Johannes Bosboom is beroemd om zijn verstilde weergave van kerkinterieurs in de late negentiende eeuw. Met deze aankoop is het voor de bezoeker mogelijk om van heden naar verleden te kijken, en de Oude Kerk van vandaag beter te begrijpen. Op 3 mei om 14:30 uur wordt het werk in de kerkmeesterskamer onthuld, waar het komt te hangen te midden van negentiende eeuwse kerkinterieurs van twee tijdgenoten van Bosboom. De Oude Kerk heeft de aankoop kunnen doen mede dankzij de steun van de Vrienden van de Oude Kerk.

JohannesBosboom

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.