Nachtelijke Dwaling #7 Foto: Ernst van Deursen

nachtelijke dwaling #7 zoekt vrijwilligers

Emma Nieuws

gezocht: vrijwilligers voor performance

Op zaterdag 16 april vindt een performance plaats in de Oude Kerk van componist & kunstenaar David Helbich. De Oude Kerk is op zoek naar 10 a 15 mensen die op vrijwillige basis willen helpen bij de begeleiding van deze performance. Je gaat de kunstenaar helpen de geluidsacties en de bewegingen van het publiek door de kerk in goede banen te leiden.

De performance vindt plaats op zaterdag 16 april tussen 20:00 – 21:30.

Wij repeteren op zaterdag 16 april om 18:00 in de Oude Kerk. Heb jij tijd en vind je het leuk om samen met David Helbich zijn nieuwe participatieve performance te organiseren? Laat het ons dan weten. Mail naar stagiair@oudekerk.nl onder vermelding van performance David Helbich.

over nachtelijke dwalingen
Nachtelijke Dwalingen is een performance serie, waarvoor curatoren Julia Geerlings en Fleur van Muiswinkel kunstenaars uitnodigen nieuwe site-specieke, participatieve performances te maken voor de Oude Kerk. Tijdens de eerste editie van de reeks Nachtelijke Dwalingen in 2016 nodigt de Oude Kerk componist, beeldend kunstenaar en choreograaf David Helbich. Helbich heeft zich verdiept in de historische, architectonische en akoestische eigenschappen van het gebouw. De kerk wordt één groot instrument en het publiek speelt hierbij een cruciale rol. De performance roept een ervaring op die alle zintuigen op scherp zet, gemixt met het voor Helbich zo karakteristieke humor en absurdisme.

david helbich
Helbich (Berlin 1973, woonachtig in Brussel) creëerde verschillende experimentele werken in het theater, musea, in publicaties, online en in de openbare ruimte. Hij is opgeleid als componist en filosoof. Zijn werk beweegt zich tussen representatieve en interactieve werken, performatieve interventies, conceptueel werk en instructies. Terugkerende elementen in zijn oeuvre zijn de manieren waarop hij het publiek betrekt als actieve individuen en de collectieve zoektocht naar een openstelling van de ervaringen in een artistiek beperkte ruimte.

www.davidhelbich.be

NB: Trek tijdens de Nachtelijke Dwaling warme kleding aan, het kan koud zijn.