Het oudste gebouw van Amsterdam heeft jou nodig!

Marian Cousijn Nieuws

Klik hier om mee te doen!

Help mee om het oudste gebouw van de stad te beschermen! Voor de aankomende tentoonstelling bereiden we de kerk voor op destructieve aanvallen van buitenaf. We gaan bouwen met zandzakken en houten steunberen. We transformeren de kerk tot een onvergetelijke beleving.

Heb je zin in een flinke fysieke uitdaging? En vind je het ondertussen ook leuk om stad- en buurtgenoten te ontmoeten en samen aan een nieuwe geschiedenis te bouwen? Kom en help, draag, sjouw en til met ons mee!

We zoeken mensen die zich tussen 30 oktober en 19 november op weekdagen één of meerdere dagen vrijwillig willen inzetten, van 10:00 tot 17:00. Naast een onmisbare ervaring krijg je:

Bij 1 dag of meer

• een lekkere, gezonde lunch
  • een uitnodiging voor twee personen de feestelijke opening van de tentoonstelling op 20 november
  • 2 toegangskaarten voor de tentoonstelling Poems for Earthlings
  • een uitnodiging voor een exclusief nieuwjaarsfeest in de kerk

Bij 3 dagen of meer

• al het bovenstaande, plus
  • Vrije toegang tot de concertserie Silence in heel 2020

Bij 5 dagen of meer

• al het bovenstaande, plus
  • Vrije toegang tot de Oude Kerk in heel 2020
  • Vrije toegang tot de concertseries Playing the Cathedral en Monuments in heel 2020

Onder alle vrijwilligers wordt een bijzondere overnachting in het Huisje van Gerda verloot.

Steek jij je armen uit de mouwen om nieuwe geschiedenis te maken? Schrijf je dan in via deze link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Kim Evers via volunteer@oudekerk.nl. Tot snel!

Foto: Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Michelangelo’s David en andere beelden in de Galleria dell’Accademia in bakstenen torens ingemetseld ter bescherming. Beeld via Galleria dell’Accademia, Florence, en Deane Keller Papers, Yale University.