art-visit

okadmin NieuwsOnder de naam ART-ViSiT bieden de Oude Kerk en de Appel arts centregezamenlijk educatieve activiteiten voor het onderwijs aan. ART-ViSiT is gespecialiseerd in kunsteducatie gericht op hedendaagse kunst.
Speciaal voor het primair en voortgezet onderwijs ontwikkelt en voert ART-ViSiT een educatief aanbod uit. De programma’s worden samengesteld in overleg met leerkrachten uit het onderwijs en museumdocenten. De programma’s sluiten aan bij de leerbehoeften van de leerlingen en zijn erop gericht de leerlingen vertrouwd te maken met hedendaagse kunst. Het persoonlijk ervaren en beleven van de kunst staat centraal. De vragen die een kunstwerk oproept staan voorop niet de kunsthistorische feiten. De programma’s stimuleren een persoonlijke interpretatie en eigen inbreng. Leerlingen worden gestimuleerd mee te praten, te denken, te discussiëren en eventueel zelfs te creëren. Zo bieden de programma’s een frisse blik op en open houding ten aanzien van hedendaagse kunst.

De uitvoerende museumdocenten hebben een ruime ervaring met hedendaagse kunst en affiniteit met de doelgroepen. ART-ViSiT wordt mogelijk gemaakt door VSB Fonds.
Voor meer informatie over onderstaand aanbod kunt u contact opnemen met projectcoördinator Mirjam van Belzen: artvisit@oudekerk.nl of artvisit@deappel.nl.

Delen