Germaine Kruip

art-visit: germaine kruip. performance en installatiekunst in de oude kerk

okadmin Nieuws

Licht en geluid geven op subtiele wijze een nieuwe dimensie aan de kerk

Tot en met 27 maart 2016 is de tentoonstelling Geometry of the Scattering van Germaine Kruip te zien in de Oude Kerk. De tentoonstelling bestaat uit installaties en performances met licht en geluid, die in de kerk op een subtiele manier een nieuwe laag aanbrengen. Geometrische vormen, eeuwenoud marmer, licht en schaduw, geluid.. Al deze spannende elementen worden door Germaine Kruip gebruikt om onzichtbare verhalen zichtbaar te maken. Zo verwijderde Kruip al het kunstlicht in de kerk, als in vroeger tijden, toen de cyclus van het natuurlijke licht bepaalde wat we wel en niet zagen.

Bekijk de binnenkant van architectuur

Art-Visit nodigt leerlingen uit om ook zelf het onzichtbare zichtbaar maken in de Oude Kerk. Door te werken met spiegels, licht en onze eigen fysieke aanwezigheid in de ruimte gaan we als echte ‘performers’ te werk. We zullen de tijd aanraken, de binnenkant van de architectuur bekijken en zien waar het oneindige ophoudt!