Het Misericordia Boek: Op zoek naar nieuwe naastenliefde

Rene Boer

Er wordt momenteel een dringend beroep gedaan op onze barmhartigheid. Maar wat bekent dit eeuwenoude ideaal van naastenliefde nu nog? Wie is tegenwoordig nog je naaste? Hebben hulpbehoevenden baat bij meer of juist minder empathie? En helpen we niet vooral onszelf door goed te doen?

Deze bundel brengt verschillende antwoorden op deze en andere vragen en bevindingen van een zoektocht naar nieuwe definities en toepassingen van naastenliefde samen. Het is het resultaat van het meerjarig onderzoeksproject Misericordia, Latijn voor barmhartigheid, ontwikkeld door de Oude Kerk in Amsterdam in nauwe samenwerking met Non-fiction. Met bijdragen van o.a. journalisten, kunstenaars, wetenschappers, hulpverleneners, ex-verslaafden, een predikant en een imam.

Het boek is direct te bestellen door een e-mail te sturen naar info@oudekerk.nl