Amal

Amal Alhaag: A Sonic Gathering (Live Radio)

Rene Boer

Amal

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Barmhartigheid & Andere Kwalen is een samenwerking van verschillende Debbie Downers – degene die altijd en overal een kritisch, oncomfortabel tegengeluid laat horen – en bestaat uit een lang experimenteel essay, een ‘living mixtape’ en een ‘sonic gathering’ in de Oude Kerk. Deze drievoudige presentatie is een manier om op een speelse manier betrokken te zijn (of niet) bij het concept ‘barmhartigheid’, zonder te verstikken in haar positieve karakter, haar dogma’s en historisering aan de eettafel, tijdens een donateursfeestje of binnen het maatschappijkritiek weefsel in Nederland of elders.

Rollende Ogen — Kussende Tanden — Tetterende Lippen
Doet de feminist, persoon van kleur, vluchteling, anders-georiënteerde of Moslim barmhartigheid teniet door de blinde vlekken binnen de huidige stand van zaken in #forteu te onthullen, of doodt het andermans barmhartigheid door het tentoonstellen van slechte ervaringen, woede of het weigeren van compassie? Vernietigt iemand andermans vreugde door hen te attenderen op momenten van racisme, seksisme, fobieën en andere -ismen?

Barmhartigheid & Andere Kwalen gebruikt Debbie Downer – het fenomeen uit de pop-cultuur – als leidraad; de ongebruikelijke priesteres die vervreemdende en gecompliceerde vragen stelt over hoe we ons verhouden tot, reflecteren op of kijken naar het begrip ‘barmhartigheid’ in een tijd met veel andere culturele en maatschappelijke ziektes in Europa. Specifiek kijkt en luistert ze, middels een veelvoud aan lenzen en stemmen, naar onze relatie met grenspolitiek, de geluids- & beeldtaal rondom de voortdurende ‘migrantencrisis’ en hoe die onze realiteit en onze relaties beïnvloedt, (des)infecteert en compliceert.

Barmhartigheid & Andere Kwalen: A Sonic Gathering is een samenwerking tussen Amal Alhaag en bevriende kunstenaars, gasten en collectieven die – met een Debbie Downer-achtige aanpak – hun praktijk, ideeën of gedachten over hoe ze in de wereld staan uitspreken, nadoen of gebruiken. A Sonic Gathering speelt ook met de aan- en afwezigheid van medewerkers, donateurs en handlangers door de collectieve mixtape tot leven te wekken in de Oude Kerk en door drie collega Debbie Downers, zoals schrijfster Flavia Dzodan en Em’kal Eyongakpa, uit te nodigen om deel te nemen aan een gesprek waarin de bovenstaande vragen verkend worden, bij te dragen, te luisteren en Het Barmhartige Brood te consumeren wat door een bakker speciaal voor de gelegenheid gebakken is.

A Sonic Gathering werd live uitgezonden door onlineradio-voor-de-kunsten Ja Ja Ja Nee Nee Nee en kan hieronder als podcast beluisterd worden.

Bijdragen door:
– Em’kal Eyongakpa
– Jabu Arnell
– Anna Frei
– Romy Ruegger
– Maria Guggenbichler
– Simone Lagrand
– Flavia Dzodan

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.