kunst

Oude kerk, nieuwe kunst

In het oudste gebouw van Amsterdam komen erfgoed en contemplatie samen met hedendaagse kunst. Al in de veertiende eeuw werd kunstenaars opdracht gegeven om werk te maken, speciaal voor dit gebouw. De Oude Kerk draagt nog altijd zorg voor deze collectie objecten en schilderijen. Maar we zorgen ook voor groei van de collectie, zij het vooral immaterieel: intieme gesprekken, herinneringen, tijdelijke installaties en geluid vormen de nieuwe ‘kunstobjecten’. Twee keer per jaar nodigt de Oude Kerk internationale kunstenaars uit om werk te creëren speciaal voor deze plek, dat een andere blik werpt op haar 700 jaar geschiedenis. Van omvangrijke installaties tot subtiele ingrepen, deze locatie-specifieke kunst zal het erfgoed van morgen zijn.

nu

verwacht