graven

Op deze website delen we informatie over de graven. De gegevens worden steeds aangevuld. Klik op een graf hieronder om te zien welke informatie beschikbaar is.

In aanloop naar 2025, wanneer Amsterdam haar 750-jarig bestaan viert, doet de Oude Kerk in samenwerking met kunstenaars, bewoners om de kerk, studenten, culturele instellingen en onderzoeksinstituten uitvoerig onderzoek naar de graven in de Oude Kerk. Wie waren de eerste bewoners van Amsterdam die hier hun laatste rustplaats vonden? Wie herinneren we wel en wie niet en wat is de betekenis hiervan voor ons vandaag de dag? Welke vergeten verhalen zijn interessant en belangrijk in onze tijd?

Heb je zelf een bijzonder verhaal over iemand die hier is begraven? Neem dan contact met ons op via info@oudekerk.nl!