artist in residence

Emma 35, Nieuws



Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De lichting 3Package Deal 2016 is bekend. Maar liefst vijftien veelbelovende (inter)nationale kunstenaars zijn geselecteerd voor dit succesvolle talentontwikkelingsprogramma, een initiatief van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) in samenwerking met Bureau Broedplaatsen. Zowel in presentatievorm, thematiek als genre-keuze legt deze eclectische mix van toptalenten een groot gevoel van urgentie aan de dag, in relatie tot de grootstedelijke omgeving.

De geselecteerde talenten van deze veelzijdige lichting vertegenwoordigen een keur aan kunstdisciplines en nationaliteiten. Wat hen verbindt is een buitengewoon talent en een focus binnen hun werk op actuele vraagstukken, geplaatst binnen een sterk veranderende, maatschappelijke context.

ronit porat
Ronit Porat maakt deel uit van de coalitie Transhistoriciteit die wordt gevormd door de Oude KerkCastrum Peregrini, Museum van Loon en de Reinwardt Academie. Porat zal in de archieven van deze instellingen duiken en de manier bevragen waarop deze de geschiedenis vormgeven. Amsterdam is met haar rijke historie en multiculturele omgeving een stad waar Porats werk zich op een unieke manier kan ontwikkelen.

Het werk van de Israëlische kunstenaar Ronit Porat (1975, Kfar Gil’adi) komt voort uit een sterk locatiegebonden onderzoek. Porat werkt met fotografisch materiaal en neemt dit samen met archiefmaterialen en biografische teksten op in haar installaties. Ze onderzoekt periodes en gebieden aan de hand van tastbare dingen die zijn overgebleven of achtergelaten. De interesse in het historisch bewustzijn komt voort uit Porats jeugd: In de Israëlische kibboets waar zij is geboren en opgegroeid, is de geschiedenis deel van zowel het persoonlijke als het nationale narratief.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.




Delen