oude kerk

In het oudste gebouw van de stad (anno 1306) komen erfgoed, kunst, muziek en op zondag ook nog steeds kerkgangers samen.

Met spraakmakende tentoonstellingen, talrijke activiteiten, permanente archiefpresentaties én wonderlijke concerten laat de Oude Kerk op uiteenlopende manieren van zich zien en horen.

Het monumentale kerkgebouw heropende in 2013 zorgvuldig gerestaureerd voor het publiek met een nieuw programma waarin kunst centraal staat. De kerkruimte wordt ‘bespeeld’ door steeds wisselende kunstenaars die hier site-specifiek werk laten zien. In de zijruimtes vind je het historische archief, aangevuld met hedendaagse kunstwerken. De sfeervolle koffieschenkerij met kloostertuin en de museumwinkel vormen de inleiding of afsluiting van ieder bezoek.

actueel

openingstijden

Ma t/m za 10:00 – 18:00
Zo 13:00 – 17:30

tickets   info

tickets en prijzen

Lees hier de nieuwe bezoeksvoorwaarden ivm COVID-19.

Kinderen <13, Museumkaart, I amsterdam, Holland Pass, ICOM, BankGiro Loterij VIP-KAART, vrienden, stadspas

€ 0

Studenten

€ 7 (tijdelijk € 5)