oude kerk

In het oudste gebouw van de stad (anno 1306) komen erfgoed, kunst, muziek en op zondag ook nog steeds kerkgangers samen.

Met spraakmakende tentoonstellingen, talrijke activiteiten, permanente archiefpresentaties én wonderlijke concerten laat de Oude Kerk op uiteenlopende manieren van zich zien en horen.

Het monumentale kerkgebouw heropende in 2013 zorgvuldig gerestaureerd voor het publiek met een nieuw programma waarin kunst centraal staat. De kerkruimte wordt ‘bespeeld’ door steeds wisselende kunstenaars die hier site-specifiek werk laten zien. In de zijruimtes vind je het historische archief, aangevuld met hedendaagse kunstwerken. De sfeervolle koffieschenkerij met kloostertuin en de museumwinkel vormen de inleiding of afsluiting van ieder bezoek.

doneer nu

Jouw bijdrage helpt om de Oude Kerk ook voor toekomstige generaties te behouden. Wacht niet. Geef
daarom nu! Jouw steun helpt ons om het volgende te doen:
  • Oude Kerk als monument behouden en onderhouden;
  • tentoonstellingen maken van wereldklasse;
  • collectie en archief behouden, uitbreiden en delen;
  • lokale en wereldwijde gemeenschappen actief betrekken.

Doneer nu en kies uit een van de manieren om te geven zoals 10 Gilden, Vrienden en het Restauratiefonds.

openingstijden

Ma t/m za 10:00 – 18:00
Zo 13:00 – 17:30

Vanaf 15 april staan de deuren van de Oude Kerk op een kier voor een contemplatieve wandeling tijdens reguliere openingstijden. Na het reserveren van een tijdslot, en het bevestigen van een gezondheidsverklaring, kan de wandeling beginnen. Onderweg kom je de nieuwe installatie van Aimée Zito Lema tegen waarin gedichten worden voorgedragen en kun je een kaarsje opsteken. Er wordt geen entree geheven, al is een donatie in deze tijd van harte welkom. Mensen van de Oude Kerk staan in de kerk open voor een gesprek, lang of kort.

reserveren   info

tickets en prijzen

Reserveer hier je tijdslot voor een contemplatieve wandeling in de kerk.

 

instagram