Marinus Boezem_Oude Kerk_low res_nieuwsbrief_website

vrijwilligers gezocht

Emma 20

vrijwilligers gezocht

Oude Kerk zoekt enthousiaste vrijwilligers voor de tentoonstelling van Marinus Boezem.

Tijdens de tentoonstelling van de belangrijke Nederlandse conceptuele kunstenaar Marinus Boezem (*1932) zoeken wij mensen die als liftbediende onze bezoekers willen begeleiden. In de tentoonstelling zal een kleine personenlift gebouwd worden waarmee je de bezoekers omhoog begeleidt.

Wil jij in het oudste gebouw van Amsterdam werken, heb jij geen hoogtevrees en vindt het leuk om 1 dag in de week ons te komen helpen, laat het ons weten via info@oudekerk.nl.

De tentoonstelling loopt vanaf 24 november 2016 t/m 26 maart 2017.
Openingstijden van de tentoonstelling: Maandag t/m zaterdag 10 – 18 uur en zondag 13 – 17:30 uur.

wij bieden jou

Een unieke enerverende werkplek in het oudste gebouw van Amsterdam, vrijwilligersvergoeding per uur (maximaal 150 euro per maand), opleiding om de lift te besturen, gratis toegang tot alle andere evenementen en activiteiten van de Oude Kerk (gedurende de tentoonstelling).

over de oude kerk

In haar programma’s wil de Oude Kerk de bezoeker laten nadenken over de wereld om zich heen. De kerk is al eeuwenlang een plek voor gedachtenvorming en reflectie. In het realiseren van haar programma’s zoekt de Oude Kerk actief en bewust naar kunstenaars die in staat zijn om de ruimte mee te nemen in het ontwikkelen van site-specifiek werk, alsook een gedachtestroom bij het publiek op gang te brengen. De Oude Kerk wil daarmee zorgen voor engagement en verdieping, verwarring en gelaagdheid. De Oude Kerk laat kunst dieper in de maatschappij doorklinken door naast haar tentoonstellingen ook een programma met lezingen, debatten en educatieprojecten te organiseren. Daarbij vervlecht zij online en offline werelden door verdieping via meerdere kanalen en op verschillende niveaus onder de aandacht van haar publieksgroepen te brengen. Content spreekt zowel een onervaren kunstbeschouwer aan, als een professional in de kunst.

over de tentoonstelling

Fundamental: Marinus Boezem is een solo-tentoonstelling van Nederlands belangrijkste conceptuele kunstenaar. De nu 83-jarige kunstenaar ontwikkelt nieuw werk dat de kerk transformeert tot een verticaal labyrint waarin we als voorbijganger of toeschouwer in verschijnen of verdwijnen. We vroegen Marinus Boezem om na te denken over de ontwikkeling van een nieuw werk voor de Oude Kerk omdat zijn werk zo nauw verbonden is met de kerk als icoon van westers cultuurgoed. Zijn ideeën zijn daarbij glashelder en voor een breed publiek navolgbaar. Het werk van Boezem vraagt in zekere zin om een betekenisvolle ruimte als de Oude Kerk, omdat het in staat is traditie, erfgoed en immateriële betekenis te overwegen. Er zullen sculpturen, installaties en meerdere performances te zien zijn tijdens deze tentoonstelling.